bygogbolig.dk ApS
Telefon: 7022 7227
info@anmeld-haandvaerker.dk
Usserød Kongevej 80
DK-2970 Hørsholm
CVR-nr: 21347035
Hvis du bor til leje, kan det være svært at vide, hvem der egentlig står for hvad, når det kommer til reparationer i lejeboligen. Der kan være stor forskel alt efter, hvilken lejebolig du har, og hvem din udlejer er. Har du for eksempel fundet din lejebolig hos www.nemlejebolig.dk, kan der både være chance for, at du har en privat udlejer eller en boligforening.
Der kan nemlig være forskel på reglerne, hvis du har en privat udlejer, da det i så fald er ham eller hende, som har udformet en kontrakt med specifikke krav til for eksempel vedligeholdelse af lejemålet.
I denne artikel får du indsigt i, hvorvidt du selv skal finde en håndværker, når det drejer sig om en lejebolig, og hvilke regler der i så fald gælder.
Når det kommer til anskaffelse af en håndværker til dit lejemål, er der to forskellige situationer, som kan gøre sig gældende; Vedligeholdelse og mangler.
I forhold til vedligeholdelse af boligen, er det vigtigt, at du ser din kontrakt igennem for at afgøre, hvem der står for at vedligeholde den givne del af lejligheden. Hvis det er dig, som står for vedligeholdelsen, kan du naturligvis selv vælge en håndværker, da det derved også er dig, som betaler for arbejdet.
Er det derimod udlejeren, som står for det, skal du give en skriftlig besked på, hvad der mangler af vedligeholdelse, hvori du beder ham eller hende om at finde en håndværker. Du kan kontakte huslejenævnet, hvis din udlejer nægter dette.
Når det kommer til mangler i boligen, skal du altid først forsøge at kontakte din udlejer. Hvis det handler om uopsættelige opgaver, kan du selv kontakte en håndværker, hvis du ikke får hurtig respons fra din udlejer. Det er som udgangspunkt den, som bestiller håndværkeren, som skal betale for arbejdet.