Gå til hovedindhold

Grød i håndværkerportioner!

Tidligere har grød været noget, der blev opfattet som kedeligt og som en fattigmandsspise. Grøden har dog udviklet sig meget igennem de sidste par år, og i dag er der mange, der spiser grød som morgenmad eller mellemmåltid. Nu kan du endda få ”håndværker-portion” for at blive mæt og risotto, daal og congee er også kommet ind fra højre med grødkonceptet. Overvejer du også at begynde at spise grød? Så læs med her

 

Grød mætter godt

Man siger, at morgenmaden er det vigtigste måltid for dagen. Det er der, man sætter hele sit system i gang, og det er vigtigt, at man gør det på en god og sund måde. Hvis man starter morgenen usundt, så kan det betyde, at resten af dagen også bliver usund, fordi man får startet sit system usundt op. Hvis man desuden ikke sørger for at få nok mad, så kan det betyde, at man kommer til at spise for meget mad senere. Det er altså vigtigt, at man får en god start på dagen med et måltid, der mætter godt – især når man arbejder så fysisk hårdt som folk i håndværkerfaget. Det er noget, grød kan gøre for dig. Her kan du finde opskrifter på lækre grøde.

 

Grød kan smage af lige det, du vil

Der er ikke noget, der hedder, at ”man ikke kan lide grød”. Det er noget nonsens, fordi grød kan smage af så mange forskellige ting, at man helt selv kan bestemme, hvad og hvor meget den skal smage af. Hvis du ikke kan lide banan, så skal du selvfølgelig ikke putte banan i din grød og så videre. Du kan også lave grød med forskellig konsistens, så du kan heller ikke sige, at du ikke vil spise grød, fordi du ikke kan lide konsistensen. Der er næsten ingen grænser for, hvor mange forskellige slags grød man kan lave. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Så hvis du har mod på det, så kan det være, du skal kaste dig ud på et grødeventyr med nærende ingredienser, der giver dig det bedste udgangspunkt for dagens hårde arbjede.

 

Nemt at have med på farten

Når du er håndværkertypen, der starter tidligt og skal tidligt afsted om morgenen, så kan det være, du ikke har super meget tid eller overkskud til at lave mad om morgenen. Det gode ved grød er, at det er nemt at have med på farten. Så hvis du f.eks. altid tager toget i en time om morgenen, så er det det perfekte sted at nyde din grød. Du behøves heller ikke at bruge lang tid på at lave din grød om morgenen.

Du kan med fordel lave grød, der skal stå og trække i køleskabet natten over. Hvis du gør det på den måde, så er det nemt og hurtigt at tage ud af køleskabet og med på farten. Så er der altså ingen risiko for, at du skal købe morgenmad på farten eller måske endda springe morgenmaden over, fordi du ikke har overskud eller tid til at lave fornuftigt morgenmad.